Warning: "continue 2" targeting switch is equivalent to "break 2". Did you mean to use "continue 3"? in /home4/miereecologica/public_html/vqmod/vqmod.php on line 684
Despre noi
0

Despre noi

Despre noi

Locuim in satul Hamba, județul Sibiu si ne ocupam de aproximativ 300 de familii de albine care sunt împărțite pe 6 vetre fixe in raza de 40 km. Albinele noastre trăiesc in zone retrase, in mediul lor natural, aproape de păduri. In așa fel asiguram sănătatea albinelor dar si calitatea produselor apicole obținute.

Producem diferite sortimente de miere, polen, propolis, păstură si hidromel. Pentru diversificarea sortimentului ne deplasăm cu o parte din stupi la culesul de rapița in Banat, la salcâm in Oltenia si in județul Vâlcea, la floarea soarelui in Dobrogea sau Banat si la munte pentru mierea de mană.

Realizarea unor produse apicole sănătoase si curate este secretul nostru pentru sustenabilitatea acestei îndeletniciri. Doar cu produse apicole de cea mai buna calitate, fără reziduri de chimicale, antibiotice sau alte substanțe nedorite putem trăii cu si din albine.

De 15 ani familiile noastre de albine sunt certificate ecologic de organismul de certificare ECOINSPECT din Cluj.

 

Despre miere

După cum ați observat, o mare parte din mierea noastră este cristalizata.

Cristalizarea este un proces specific fiecărui sortiment de miere, în urma căruia după un anumit timp de păstrare, mierea trece din starea lichida în starea mai mult sau mai puțin consistenta, în funcție de mărimea cristalelor.

Mierea cristalizata se mai numește popular si miere zaharisita, însa aceasta expresie nu este corecta.

Cristalizarea (granularea sau întărirea) mierii de albine este un proces fizic natural, specific acestui produs si care nu înrăutățește calitatea ei.

Cauzele cristalizării mierii nu au fost până în prezent pe deplin elucidate. În mod frecvent, conținutul mai ridicat de glucoza, mai mic de apa, precum si

temperaturile mai scăzute favorizează cristalizarea.

În general, mierea provenita de la salcâm, mana, salvie, zburătoare, lucerna, castan comestibil si altele, datorita conținutului ridicat în fructoza nu cristalizează timp îndelungat, în timp ce mierea de rapița, floarea soarelui sau tei, ce au un procent mai ridicat de glucoza, cristalizează foarte repede, uneori chiar în faguri.

După caz, mierea poate cristaliza cu cristale mari (mierea poliflora) sau cu cristale fine. Prin amestecare mierea cristalizează cu cristale fine (ca mierea noastră de rapița si floarea soarelui) devenind astfel cremoasa, plăcuta la consum.

Procesul de cristalizare poate fi întrerupt doar prin supraîncălzirea mierii cea ce duce la pierderea proprietăților terapeutice.

Noi nu supraîncălzim mierea noastră, mierea noastră are voie să cristalizeze, pentru sănătatea clienților noștri.